Outdoor activiteiten in de Franse Alpen

In de zomervakantie kunt u kiezen uit tal van outdoor-activiteiten: kayakken, raften, parapenten, boomklimmen, waterfietsen, via ferrata (bergklimmen), paardrijden.

raften

Vanuit Chalet Solneige en Chalet Amuse zijn tal van outdoor activiteiten mogelijk. Op het stuwmeer Lac Verney kunt u waterfietsen en kano’s huren voor een gemoedelijk uurtje peddelen. U kunt ook privé surfles nemen: tussen de bergen op het prachtig heldere water van het meer. Voor wildwater kayakken en raften moet u even een half uurtje rijden naar het dal van de Veneon of de Romanche (La Grave). Er zijn meerdere mogelijkheden en niveaus, vraag ons om advies. 

In het dorp Oz-en-Oisans is een adventure boomklimpark: via touwladders en tokkelbanen kunnen kinderen (maar natuurlijk ook vaders en moeders) makkelijke of moeilijkere parcours afleggen.

In Oz-en-Oisans is ook een interessant parcours voor canyoning. Onder leiding van een instructeur kunt u een leuke tocht maken.

Houdt u van paardrijden? Op de Col d’Ornon maakt u een schitterende tocht door de weiden, bossen en rivieren. Enige ervaring is vereist.

In Vaujany zijn prachtige tennisbanen, die u gratis kunt gebruiken. Dit is uw kans om een partij te spelen met uitzicht op de hoge bergen rondom.

Enthousiaste golfers kunnen genieten van de Golf International de Grenoble. De golfcourse schijnt uitdagend te zijn en ook hier: een prachtig uitzicht over de bergen. Volgens kenners is het restaurant een aanrader om te lunchen.

In onze regio de Oisans zijn verschillende mogelijkheden voor “via ferrata”: bergklimmen via uitgezette routes.

Ook zijn er in de omgeving verschillende goede startplekken om te parapenten. Een duo-vlucht met een instructeur is een geweldige ervaring. In de zomer is een vlucht van Alpe d’Huez naar Bourg d’Oisans een leuke belevenis. In de winter is le Signal bij Alpe d’Huez het startpunt.


Accommodaties

Prijzen vanaf: 118 per nacht (+belastingen en toeslagen)


Bekijk details

Familiekamer

  • Gasten: 4
  • Grootte: 22m2

Prijzen vanaf: 200 per nacht (+belastingen en toeslagen)


Bekijk details