Skigebied Vaujany Alpe d’Huez

Wintersport in het schitterende Alpe d’Huez Grand Domaine skigebied. Geschikt voor beginners en gevorderden.

Ski Vaujany Alpe d'Huez

Het bergdorp Vaujany vormt de toegang tot een buitengewoon skigebied in de Franse Alpen: Alpe d’Huez Grand Domaine. Vaujany ligt slechts 2 kilometer van Chalet Solneige.

Zowel voor beginners als voor gevorderden zijn de skipistes van Vaujany en Alpe d’Huez perfect.

Alpe d’Huez Vaujany is een van de bekendste skigebieden van Frankrijk. Ruim 250 kilometer piste en 87 liften zorgen ervoor dat iedereen het hier naar zijn zin zal hebben. Eén van de grootste gondels van Europa zorgt ervoor dat u vanuit Vaujany in 6 minuten op 2050 meter bent. Nog eens 4 minuten later op 2800 meter. U staat dan midden in het immense skigebied van Alpe d’Huez. Behalve met deze gondel kunt u ook met een cabinelift naar het skigebied gaan.

Beginners en gevorderden

Voor beginners is het kleinere deel van het gebied, “Oz-Vaujany” geschikt. Het is eenvoudig bereikbaar en heeft veel pistes voor beginners. De skischool van Vaujany geeft hier de lessen voor beginners. Het gebied Oz-Vaujany maakt deel uit van het grote skigebied van Alpe d’Huez. Voor families en groepen van verschillende niveaus van skiërs is dit ideaal. Als uw kinderen op skiles zijn in Vaujany, kunt u zelf genieten van de uitdagendere pistes, en u kunt makkelijk weer terugkomen om de kinderen op te halen.

Voor de gevorderde skiërs vormt de afdaling van de Sarenne een ware uitdaging. Met een lengte van 17 km is dit de langste zwarte afdaling van Europa. Het is mogelijk om vanaf de Pic Blanc (3330 meter) in één keer door te skiën tot 1100 meter. De Pic Blanc is ook het startpunt van de adembenemende afdaling via de piste “de tunnel”. Dit is één van de meest moeilijke en uitdagende afdelingen van de Alpen. Ook zijn er veel mogelijkheden voor ‘hors piste’ skiën.
Sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat er altijd voldoende sneeuw is. Tot eind april kunt u op de hogere pistes skiën.

Mocht u iets anders willen dan alpine skiën, dan kunt u ook langlaufen of met sneeuwschoenen (rackets) een wandeling maken. Kijk op de website van het skistation voor de actuele informatie over liften en pistes.

Ook voor families met kleine kinderen is het skigebied van Vaujany een geweldige omgeving met veel mogelijkheden voor wandelen en sleeën. Klik hier voor: Skipassen, skiverhuur, skiles

Vaujany voor niet skiërs

Vaujany is bij uitstek geschikt voor mensen die een groot skigebied met veel mogelijkheden willen combineren met de rust van een klein skidorp. Ook voor de niet-skiërs is er veel te doen. De Espace Loisirs in Vaujany biedt een overdekt zwembad, hammam, sauna, jacuzzi en fitnessruimte. Sinds december 2012 beschikt Vaujany over een grote ondergrondse ijshal, waar u een middag of avond kunt schaatsen. Er zijn regelmatig ijshockey wedstrijden en voorstellingen van de kunstschaatsacademie. Op de bovenste verdieping van de ijshal is een bowlingbaan. In het winkelcentrum naast de skiliften zijn de cinema, het museum en de bibliotheek. Meer informatie over Vaujany.

Meer weten over onze accommodaties en aanbiedingen? Neem dan gerust contact met ons op


Accommodaties

Prijzen vanaf: 118 per nacht (+belastingen en toeslagen)


Bekijk details

Familiekamer

  • Gasten: 4
  • Grootte: 22m2

Prijzen vanaf: 200 per nacht (+belastingen en toeslagen)


Bekijk details